Jaren ’50 woning

Jaren ’50 woning

Renovatie van een jaren ’50 woning.

Dit project is begonnen met het verbeteren van de kwaliteit van de woning. Daarbij is de gehele woning,
inclusief de vloer op de begane grond, geïsoleerd, alle electra, gas-, water- en verwarmingsleidingen zijn
verlegd en vervangen, er is vloerverwarming aangebracht in de vloer van de begane grond, de schacht
van de schoorsteen is vernieuwd en dit alles is afgewerkt met een strakke laag stucwerk.

Klik op onderstaande foto’s voor de volledige grootte en een diavoorstelling.

studio somma

Vervolgens is de aandacht gegaan naar het bewaren van de karakteristieke kenmerken van deze woning.
Alle originele deuren zijn bewaard, de houten dakconstructie is deels in het zicht gebleven, de trap is
gereinigd, de bestaande inbouwkasten zijn gerenoveerd en de vloer van de bovenverdieping is in
originele staat teruggebracht.

studio somma

Voor de afwerking is gekozen voor natuurlijke kleuren en materialen. In de gehele woning is gekozen
voor een witte kleur op de muren en deuren, licht grijze kozijnen en het kleur accent is gelegd op de
vloer. Op de bovenverdieping is er gekozen voor een dieprode kleur, zodat de warmte van de
oorspronkelijke vloer terug in het ontwerp is gekomen. In de woonkamer en keuken is er gekozen voor
een fris blauwe kleur, wat deze ruimtes een energiek karakter geeft.

studio somma

De ramen, vensterbanken en dakkappellen zijn afgewerkt met een licht vuren hout. Dit geeft alle ruimtes
een natuurlijke tint. Ook bij de trap en dakconstructie is ervoor gekozen om deze in hout te laten zien en
daarmee ontstaat een prachtige balans tussen nieuwe en bestaande elementen van de woning.

studio somma

Als laatste detail zijn de vloeren in de hal en bijkeuken afgewerkt met een tegelvloer bestaande uit
grijze waaltjes (bestrating voor buiten) en behandeld met een laag blanke lak. Hierdoor ontstaat een
spannend contrast tussen de textuur en natuurlijke kleuren van deze vloeren en het strakke, lichte
oppervlak van het stucwerk. Daarnaast benadrukt het de relatie tussen het interieur en exterieur van
de woning omdat dezelfde waaltjes in de voor- en achtertuin de voetpaden vormen.

studio somma

Tot slot is bij de aankleding en inrichting van de woning gewerkt met een goede balans tussen een
moderne uitstraling en retro details. Dit brengt het gehele ontwerp van dit project tot een interessant,
natuurlijk, rustig en modern geheel met respect en aandacht voor het karakter en de daarbij behorende
originele details van de woning.

Op onderstaande foto’s ziet u de staat waarin dit project is afgerond. Voor meer foto’s, informatie en
vragen kunt u altijd contact opnemen via info@studiosomma.nl.

studio somma

Slaapkamer.

badkamer

Badkamer.

studeerkamer

Studeerkamer.

hal

Trap en hal.

keuken

Keuken.

inbouwkast

Woonkamer, inbouwkast.

woonkamer

Woonkamer.

bijkeuken

Bijkeuken, detail vloer.