Kruidenrasp

Kruidenrasp

Het koken met verse kruiden is de laatste jaren steeds populairder geworden. Helaas zijn de kruiden
niet altijd even makkelijk van hun tak of steel af te krijgen. Daarom hebben wij een rasp ontwikkeld
waarmee de naaldjes of blaadjes eenvoudig van hun tak of steel afgestript worden.

kruiden rasp

Daarnaast hebben we opgemerkt dat het vaak voorkomt dat mensen een bundeltje kruiden kopen,
maar vervolgens maar een aantal takjes nodig hebben voor een recept of gerecht. De overige takken
belanden in de koelkast en na een week kom je erachter dat de takjes verlept of zelfs beschimmeld zijn.

Om deze voedselverspilling te voorkomen, hebben we naast de rasp ook een bijpassende zeef ontworpen.
Deze zeef gebruikt u om de kruiden na het strippen te wassen en wanneer u de kruiden niet direct nodig
heeft, droogt u ze in de zeef op de verwarming. Zo voorkomt u dat de kruiden gaan schimmelen en zijn
ze later nog altijd te gebruiken in sauzen, soepen of andere gerechten.

kruidenrasp

Beide onderdelen zijn gerealiseerd in RVS. Hierdoor zijn ze stevig, drogen de kruiden extra goed en
zijn ze gemakkelijk schoon te maken en zelfs vaatwasserbestendig.

De rasp beschikt over verschillende gaten, zodat hij gebruikt kan worden voor de meest gebruikte
kruiden. Bijvoorbeeld; rozemarijn, thijm, basilicum, peterselie, koriander, munt, etc.

kruidenrasp

Hier ziet u hoe de kruiden door de gaatjes getrokken worden.

kruiden rasp

Dankzij de ronde vorm van de rasp is hij gemakkelijk vast te houden tijdens het strippen van de kruiden.

kruidenzeef

Vervolgens worden de kruiden gewassen met behulp van de zeef.

kruidenrasp

De kruiden worden meteen gesneden, gebruikt of bewaart voor later.

kruiden drogen

Wanneer de kruiden niet meteen nodig zijn, worden ze gedroogd op de verwarming. Dankzij het RVS
drogen de kruiden heel snel en bewaart u ze eenvoudig voor later zonder dat er voedsel verloren gaat.

kruiden rasp